subota, 20. kolovoza 2011.

BASIC Makeup

Došli smo i do prvog (foto) tutoriala :)

Ovaj look nazvala sam BASIC jer, kao što i samo ime govori, on je osnova za sav daljnji makeup koji bismo mogli raditi. Ukoliko savladate ovakav način nanošenja sjenila i sveg ostalog, imat ćete znanja 'u ruci' da izvedete one atraktivnije i zahtjevnije lookove.
Pa krenimo...

1. Prije nego što uopće počnemo sa makeupom, treba obaviti neke predradnje. Očistiti lice i nanijeti neku hidrataciju. Ukoliko ne koristite primer (sredstvo koje drži makeup postojanim), onda poslije pranja lica i tonika nanesite neku hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Glavno je da krema nije prebogata, tj. masna. Ako koristite primer, poslije pranja i tonika nanesite malo seruma za hidrataciju (toplo preporučam Balein Aqua Serum) i na njega nanesite primer.
(NAPOMENA: prvo nanesite makeup a tek onda krenite raditi frizuru, da izbjegnete one nakupine pudera ili bijele linije uz rub kose.)

Počnite s nanošenjem korektora oko očiju. Slobodno koristite nijansu koju biste i inače koristile; ako ste jako natamnjene i imate tako taman puder, on će korektor dovesti u pravu nijansu, a ako se niste natamnile korektor će ionako odgovarati vašoj puti. Nakon što korektor nanesemo (prstima ili četkicom) u obliku trokuta (radi osvjetljenja lica), trebamo ga 'blendati' u kožu kako bi se bolje upio. Nakon toga nanosimo tekući puder, počevši od rubova lica prema središtu gdje smo stavili korektor iz razloga kako bismo samo djelomično prekrili korektor - za taj dio lica i želimo da je svjetliji od ostalog. Popravimo korektorom eventualne vidljive nepravilnosti i nanesemo puder u prahu kako bismo sve fiksirali.


2. Zatim prelazimo na konturiranje lica, namjerno tamnimo neke crte lica kako bi one bile prepoznatljive. Za to možemo koristiti bronzer bez šljokica ili smeđe sjenilo. Općenito, trebamo naglasiti jagodične kosti i vanjske rubove nosne kosti. Nakon nanošenja, tamni ton treba stopiti s kožom kako bi se dobio izgled sjene. Jagodičnu kost, vrh nosne kosti i trokutić nad gornjom usnicom naglasit ćemo highlighterom, sredstvom u kremi ili prahu koji svjetlo dovodimo na određeni dio lica.


3. Jedno od najvažnijih stvari za dobar izgled lica je DEFINIRANJE obrva. One uokviruju naše lice i bez njih lice izgleda nekako prazno. Obrve trebaju biti definirane smeđom ili crnom bojom, ovisno o boji kose i kože, a mogu se definirati sjenilom ili olovkom za obrve.


4. Na kapke prvo stavljamo primer za sjenilo koje šminku na očima bolje 'drži', kako se ona ne bi razmazivala ili sakupljala u naborima oka te kako bi sama boja sjenila bila intenzivnija. Ispod obrva nanesemo bijelu olovku za oči i kistićem ju lagano razmažemo preko kapka za bolji prijelaz i da se bolje upije. Od sjenila krećemo prvo s nekom neutralnom svjetlom bojom (ja sam ovdje koristila najsvjetliju iz Alverde smeđe palete) i nanesete ju po cijelom kapku. Zatim sa srednje tamnom smeđom naznačimo pregib kapka (ovisno o obliku očiju) te crnim sjenilom kreiramo 'vodoravno V' (vidi se na prvoj slici u drugom redu). Kistom za blendanje ublažimo vanjski rub od 'V' i omekšamo prijelaz između smeđe i crne. U prostor između nosne kosti nanesemo bijelo sjenilo.


5. Sada je vrijeme za aplikaciju tuša (eyeliner), koji može biti tekući, u kremu, gelu... Ja osobno volim prvo proći sa tušem u gelu ili kremi jer se vrlo lijepo razmazuje i brzo pokriva velike površine, dok sa onim tekućim (s uskim kistom) volim precizirati liniju nakon nanošenja umjetnih trepavica. Kod tuša je bitno da nema tupi kraj već da se sužava, u protivnom izgleda vrlo neuredno. Poslije trepavica nanesemo tankim kistom sjenilo ili olovku za oči od vanjskog ruba do polovice oka na donjem kapku. Unutar oka nanesemo bijelu olovku za oči.


6. Preostalo nam je još samo nalijepiti umjetne trepavice, koje ne bi trebale biti prevelike - jer inače stvaraju sjenu preko obraza i potpuno zaklanjaju oči. Trepavice nalijepite kad se lijepilo već počne sušiti kako bi se odmah primile za kožu i onda ih ne morate dugo prstima držati na oku.


Sada nam je samo još preostaje nanijeti rumenilo na vrh obraza, olovku i ruž za usne u nekoj neutralnoj prirodnoj nijansi...I to je to!
Evo par fotki cijelog izgleda...


Kako se vama sviđa ovaj tutorial?

Nema komentara:

Objavi komentar