petak, 26. kolovoza 2011.

Look za jesen 2011.


Za one spretnije, kreirala sam ovaj look. Vrlo je dramatičan, odgovara i za latin i za standard a po mom mišljenju ipak prikladniji za stariju mladež i odrasle.
Pa krenimo...

1. Kožu hidratizirati, nanijeti primer te tekući puder. Na podočnjake i eventualne crvenila ili prištiće nanijeti korektor. Korektorom također osvijetliti udubine iza nosnica te područje oko usana kako bi se bolje isticale. Sve fiksirati puderom u prahu. Konturirati jagodičnu kost, nos i čelo ili bradu (ovisno o tome kakav oblik lica imate) kako bismo dobili što više simetrično lice pravilnog oblika.

2. Na oči prvo primer, pa bijelom olovkom za oči proći po kapku sve do nabora. To će spriječiti da nam bijelo sjenilo (ili bilo koje svijetle boje) ne dobije onaj sivkasti ton kad se stopi s tonom kože. Nanijeti malo bijelog sjenila od unutarnjeg kuta do sredine kapka, čisto da fiksiramo olovku. Sa crnom olovkom za oči, ili još bolje, sa crni tušem u kremi napraviti crtu (malo deblju) od unutarnjeg kuta pa sve do nabora oka, i malo više od njega. Uzeti crno sjenilo i njime lagano 'razmazati' crtu, i napraviti malo horizontalno 'V'. Sada imamo dobru osnovu za građenje daljnjeg izgleda (iako trenutno u zrcalu izgledate poprilično strašno ;).

3. Četkicom za blendanje omekšati 'V' i izmjenično graditi dubinu boje i proširivati 'V' prema van, blendati vanjske rub kako ne bi ostao oštar. Svjelosmeđom nijansom blendati srednji dio kapka i rub crnog sjenila prema obrvama, te svjetlorozu nijansu nanijeti od unutarnjeg kuta oka prema obrvama (lagano prelazeći preko smeđeg sjenila). U ovom slučaju, koristila sam rozu umjesto bijele da dobijem nešto 'mekši' efekt i bolje paše boji kože, a kao što vidite - na fotkama izgleda kao bijelo sjenilo.

4. Nanijeti bijelu olovku ispod obrve, te ju lagano razmazati i na nju nanijeti bijelo sjenilo. Na vanjskom kutu oka, uz crno sjenilo povući bijelu liniju. Također, olovku staviti i unutar oka te u sam rub trepavica, kako bismo vizualno povećale oko. Na sredinu gornjeg kapka, preko bijelog sjenila, nanijeti neko šljokičasto sjenilo ili šljokice i nalijepiti umjetne trepavice.

5. Povući tuš na gornjem kapku, paziti da vanjski rub tuša završava točno preko sjenila a u unutarnjem kutu oka tuš povući par milimetara od samog ruba kapka. Isto tako povući tuš na donjem kapku, spojiti vrhove linija tuša sa gornjeg i donjeg kapka. Ostavljanjem tih par milimetara, jače će do izražaja doći ona bijela olovka te će oko izgledati veće. PRIPAZITE DA TUŠ U UNUTARNJEM KUTU I NA DONJEM KAPKU BUDE TANKO POVUĆEN - u protivnom će oko izgledati 'teško' i umorno. Na vanjskom rubu donjeg kapka, crnim sjenilom podeblajti tuš i blendati kako bi se dobio dojam sjene i tankim kistom povući prema van, ispod bijele olovke.

6. Ostalo nam je dovršiti lice - naglasiti obrve, nanijeti highlighter na jagodične kosti i rumenilo svjetloroze nijanse na sam vrh obraza. Na usne nude ruž (boje kože) i malo svjetlorozog sjajila.

Evo nekoliko slikica:

I spremne ste da osvojite plesni podij ;)

Nema komentara:

Objavi komentar